Bericht van de kerk ; Het luiden van de Salvator op 1e Paasdag

Kerkklok
Wellicht vraag je je wel eens af waarom de klok op zondagmorgen luidt, nu er geen diensten in de kerk zijn vanwege het corona virus. We drukken hiermee de verbondenheid uit met elkaar en voor gelovigen ook met God. Een mooi moment om even te denken aan elkaar, zoals we zijn, met onze tekortkomingen, maar ook met de gaven die ons door de Heer worden aangereikt. De klok is ook een teken van troost en hoop: we wachten vol vertrouwen op betere tijden.
Komende zondag, op de Paaszondag, zal de klok ook om 12 uur een poosje luiden. Dat is een initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Met Pasen vieren we in de kerk dat de dood niet het laatste woord heeft. Als in heel het land om 12 uur de kerkklokken luiden, is dat een teken van hoop dat deze crisis niet het laatste woord heeft.
In de kerk hebben we als teken daarvan de nieuwe Paaskaars ontstoken. Het Licht is sterker dan het duister!