Dorpsraad Ouwerkerk zoekt versterking

Vanwege verhuizing en persoonlijke omstandigheden zijn we als dorpsraad per direct op zoek naar versterking van ons team.

Wat houdt een (bestuurs)functie bij de dorpsraad eigenlijk in?

Ons doel is om de leefbaarheid in Ouwerkerk te verbeteren, dat doen we op verschillende manieren:
– we organiseren zelf activiteiten , zoals de stamppot-maaltijd en het ontsteken van de kerstverlichting op de ring en ‘dat
verdient een bloemetje”.
– we helpen om activiteiten van anderen te versterken, zoals bijvoorbeeld schoonmaak-acties van het strand en in het dorp.
– we trekken aan de bel bij diverse overheden voor verbeteringen in en rond ons dorp (plantenbakken, verkeers-maatregelen
etc)
– we volgen ontwikkelingen in de omgeving en ondernemen als dat nodig is actie (bezwaar kitesurfzone bij strandje)
– we voeren het beheer over het dorpshuis, dat varieert van reparaties/onderhoud en investeringen (zonnepanelen), tot
bezetting en huurcontracten.
– We volgen de ontwikkeling van het beleid van onder andere de gemeente en stemmen af (bijvoorbeeld met andere dorpsraden)
over hoe daarop te reageren.

Kortom: we houden ons bezig met heel veel verschillende zaken en er zijn regelmatig dingen waarop we snel moeten acteren.
We vergaderen één, en als het nodig is twee keer per maand. Daarbuiten wordt er onderling veel per e-mail afgestemd. en
natuurlijk moet alles worden vastgelegd in notulen en moeten financiën op orde zijn.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in Ouwerkerk?
Stuur ons een berichtje via info@dorpsraadouwerkerk.nl of spreek ons aan.
Je kunt ook een keer een vergadering bijwonen om de sfeer te proeven.