Herdenkingsplechtigheid 1953

Programma;
13.30 uur:  Verzamelen in het Dorpshuis
– toespraak Chris Visser namens St. Dorpsraad Ouwerkerk
– open podium voor kinderen
– voordracht genodigde Bert Hendrikse
14.00 uur:  Op gepaste wijze lopen we naar de begraafplaats
– kranslegging
14.15 uur:  Gelegenheid tot informeel samenzijn in het Dorpshuis

Herdenken doen we samen, oud én jong.
Op 1 februari is het 67 jaar geleden dat Ouwerkerk zwaar getroffen werd door de watersnoodramp.
Oproep voor kinderen (ca 10-15jr): Wat is jou manier om stil te staan bij de Ramp? Deel het met ons op het ‘open podium’ tijdens de herdenking. Vertel ons over een gesprek met je opa of oma; over de huizen die je herkent op oude foto’s; draag een gedicht voor; schrijf een verhaaltje of speel een liedje; maak een filmpje of geef ons uitleg bij een tekening, echt álles is goed.
Misschien heb je wat hulp of aansporing van je ouders nodig want het klinkt misschien niet als superleuk, maar belangrijk en waardevol is het wel. Laat ons vóór 25 januari via info@dorpsraadouwerkerk.nl weten wat je voor jouw voordracht nodig hebt, dan zorgen wij daar voor.
Kunnen we op je rekenen?
Voor veel inwoners is dit ieder jaar een moeilijke periode en we vinden het belangrijk om hier samen bij stil te blijven staan, nu en in de toekomst. Daarom betrekken we nadrukkelijk ook de jeugd bij de herdenking op het dorp.