Schone Schelde opruimactie

Plastic, de zee zit er zo vol mee dat we van Plastic Soup spreken. Veel grote en kleine deeltjes spoelen uiteindelijk aan, ook langs de Oosterschelde. Dit is jammer voor de beleving maar het heeft ook veel nadelige gevolgen voor de natuur. Het is belangrijk onze dijken schoon te houden en daarom wordt er elk jaar een opruimactie gehouden langs de Westerschelde en Oosterschelde. Dit  is een jaarlijks terugkerende activiteit:  Schone Schelde.
Iedereen kan er aan meedoen, individueel of met het gezin, de buren of collega’s!

Zaterdag 9 maart, tussen 10.00 en 12.00 uur, ruimen vrijwilligers op verschillende locaties de oevers en dijken van de Westerschelde en Oosterschelde op.

De meest vervuilde locaties langs de Oosterschelde zijn in kaart gebracht. Voor Schouwen-Duiveland zijn dat net als vorig jaar het strandje bij De Schelphoek en het strandje bij Ouwerkerk.

10.00 uur                            start met koffie of thee.

10.10 -10.15 uur                 uitleg werkwijze en uitdelen materialen als: prikkers, knijpers,
vuilniszakken en werkhandschoenen.
10.15 – 12.00 uur               aan de slag om het strand of de dijk op te ruimen.

Vorige jaren waren er meer dan 350 vuilniszakken nodig om het gevonden afval langs de Westerschelde en Oosterschelde af te voeren.Opvallende vondsten waren: een wasmachinetrommel, aanrechtblad, eetkamerstoel, jerrycan met olie, skischoen, blik menie, half stalen vat en een plastic plaat van twee bij twee meter.
Meedoen? Stuur een mail naar terry.bom@nmesd.nl of info@dorpsraadouwerkerk.nl en geef hierin aan op welke locatie je aan de slag wilt gaan en of je versterking meeneemt.
Graag horen we uiterlijk 6 maart hoeveel deelnemers er verwacht kunnen worden.
Meer informatie over opruimacties is te vinden op de website: www.schoonzeeland.nl.