Hero illustration

Schone Schelde opruimactie

 

Schone Schelde opruimactie

Het is belangrijk onze dijken schoon te houden en daarom wordt er elk jaar een opruimactie gehouden langs de Westerschelde en Oosterschelde. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit:  Schone Schelde. Omdat de Schone Schelde afgelopen voorjaar niet door kon gaan is er een nieuwe datum waarop we alsnog de stranden willen schoonmaken van aangespoeld afval.
Op zaterdag 19 september zal de Schone Schelde plaats gaan vinden op verschillende locaties in heel Zeeland. Op deze datum is het ook de ‘World Cleanup Day’.

Op Schouwen-Duiveland zijn er twee locaties: bij het strandje van Ouwerkerk en het strandje van de Schelphoek van 10.00 tot 12.00 uur. Voor materialen wordt gezorgd.
Om 10.00 uur starten we met een bakje koffie/thee en wat lekkers op locatie.

Tijdens de opruimactie vragen we je om rekening te houden met de 1,5 meter afstand maatregelen en hier zelf verantwoordelijkheid voor te nemen, voor jezelf en anderen. Gelukkig is er in buitenlucht minder risico en kunnen we de afstand goed bewaren. Verder is er handhygiëne aanwezig voor degene die dat prettig vind.

Aanmelden voor de Schone Schelde kan via de mail t/m 15 september, terry.bom@nmesd.nl Laat weten op welke locatie je aan de slag wilt en of je versterking meeneemt.
Iedereen kan er aan meedoen, individueel of met het gezin, de buren of collega’s!


Terug naar overzicht