Hero illustration

Studentenstad Ouwerkerk

 

Studentenstad Ouwerkerk

Nou, dat natuurlijk niet, maar er staat wel het één en ander te gebeuren met studenten in Ouwerkerk. Net zoals 2 jaar geleden zijn wij als Dorpsraad namelijk ‘gastheer’ voor de HZ University of Applied Sciences (Hogeschool Zeeland).

In de week van 3 oktober zijn de kreken van Ouwerkerk (incl. gebied bij Burghsluis) het studiegebied van ca. 30, 2e jrs studenten module ecologial water quality. Zij gaan een week lang veldonderzoek doen naar de waterkwaliteit, de verschillen tussen de kreken, de bestaande fauna en aanwezigheid van verschillende algen.

Op woensdag 7 september zijn de studenten al ‘warm’ gemaakt voor ons krekengebied door een introductie van Ria Geluk in het Watersnoodmuseum en een interessante rondleiding door Jakkoo Brouwer door het krekengebied.

De resultaten van het onderzoek worden op donderdagavond 27 oktober in het Dorpshuis gepresenteerd. Meer informatie hierover volgt ter zijner tijd.

We zijn trots dat “ons” krekengebied ook na 2 jaar weer een studiegebied mag zijn voor de HZ en we verwachten dat het helpt om het buitengebied beter op de kaart te zetten.

Voor foto’s van de introductiemiddag van 7 sept, zie de facebook pagina dorpsraad Ouwerkerk


Terug naar overzicht