“VisPluis”schoonmaakactie strandje van Ouwerkerk

Wie regelmatig langs de kust loopt herkent ze, blauwe plastic draadjes; “VisPluis”. VisPluis is eigenlijk niet zo pluis, het is plastic dat in zee belandt en niet vergaat. Er is veel aandacht voor zwerfvuil maar de blauwe draadjes zijn minder zichtbaar. Maar heb je ze eenmaal gezien, dan ontdek je dat er honderden touwtjes langs de kust liggen. Volgens de nationale tellingen is het daarmee één van de meest voorkomende soorten afval dat aanspoelt langs de Nederlandse kust.  De plastic draadjes zijn afkomstig van visnetten en worden gebruikt  om deze te beschermen tegen de bodem.  elkaar knoopt heb je een draad van 260.000 kilometer die 6 x rond de aarde kan.

Kunstwerk
Centree wil het VisPluis onder de aandacht brengen en wij als dorpsraad Ouwerkerk doen aan deze “uitpluis-actie”  mee.
Van deze aangespoelde draadjes zal een kunstwerk worden gemaakt door kunstenaar Kianoosh Gerami.

Uitpluizen strandje van Ouwerkerk
Op zaterdagochtend 30 november 10.00 uur zullen we  het strandje van Ouwerkerk letterlijk gaan uitpluizen. Het VisPluis wordt verzameld voor het kunstwerk en ook de hoeveelheden worden geteld. Deze gegevens worden vervolgens ter beschikking gesteld voor onderzoeksprogramma’s.

De uitpluisactie is een initiatief van Centree.
Je kunt je opgeven  door je aan te melden via onze Facebookpagina Dorpsraad Ouwerkerk of een mail te sturen naar info@dorpsraadouwerkerk.nl

Nog meer informatie over “VisPluis”kunt u vinden op Facebookpagina CentreeZierikzee en www.centree.nl

U komt toch ook…!!!